Ergonomie op het bedrijf

 

Onze kinesisten komen zowel werkgevers als werknemers informeren en sensibiliseren over een gezonde werkplek.  Ze geven tips en tricks om nek- en rugklachten te vermijden en algemeen meer te bewegen.  

We vertrekken vanuit het belang van een goede zithouding. Jezelf bewust zijn van je lichaamspositie, is één van de meest cruciale ingrepen om rug- en nekklachten te voorkomen. Regelmatig een andere houding aannemen, stimuleert bovendien de bloedcirculatie, en hernieuwt je concentratie en focus.

Hierna gaan we dieper in op de juiste inrichting van de werkplek. Elk onderdeel van de werkplek wordt onder de loep genomen; de hoogte van het scherm, de plaats van de muis etc. 

Praktische tips & tricks zorgen ervoor dat de werkplek geoptimaliseerd kan worden. Vaak zorgen kleine aanpassingen al voor een verbeterd comfort.

Ergonomie op de werkvloer wordt onterecht vaak geassocieerd met enkel het aanpassen van de werkplek om lichamelijke belasting te verminderen. Dat klopt, maar er zijn nóg aspecten. Zoals het doorbreken van de zitmarathon: minder zitten en meer beweging brengen in je werkdag. Wisselwerken. De inrichting van een kantoor kan de interne mobiliteit verbeteren. Een functionele werkomgeving waar men afhankelijk van zijn taken een andere werkplek kiest, creëert afwisseling en beweging. Activity-based werken. 


Meer info:  stefanievrancken@flowlubbeek.be


Gellenberg 4, Lubbeek    |    Dorpsstraat 47, Lubbeek | +32 (0)479 72 47 51 -  info@flowlubbeek.be

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor details.

OK