Contact

Gellenberg 4, 3210 Lubbeek

​​+32 (0)479 72 47 51

info@flowlubbeek.be

Flow is telefonisch bereikbaar tussen 12u en 13u. Indien je op een ander tijdstip belt, kan je een voicemail achterlaten.

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Flow  -  Algemene voorwaarden - # Straf werk van De Websters

GROEPSLESSEN

 
 

Clinical pilates


Tijdens de groepsles Clinical Pilates, combineren we de medische kennis van onze kinesisten met de populaire oefenvorm Pilates. Pilates werkt met spierverstevigende oefeningen gebaseerd op controle en stabiliteit van de wervelkolom, alsook op mobilisaties en rekoefeningen.  Zo bieden we een leuke en opbouwende groepsles aan, met de focus op en aangepast aan uw lichamelijke klachten of uw blessures in het verleden. Deze groepsles kan ook een opstap zijn naar een intensievere sporthervatting.

 

 

Suspension training 


Suspensietraining is een vorm van weerstandstraining en ontwikkelt kracht, balans, flexibiliteit en stabiliteit met behulp van een ophangsysteem. Dit mobiel trainingsmiddel maakt gebruik van de zwaartekracht en je eigen lichaamsgewicht om oneindig veel oefeningen uit te voeren, aangepast aan het trainingsniveau van de gebruiker. Door de instabiliteit van de touwen, moeten veel spiergroepen tegelijk ingeschakeld worden. Al die spieren moeten van bloed voorzien worden, dus je hartslag gaat dus flink omhoog waardoor je ook nog eens conditie traint en vet verbrandt!

De oefeningen komen overeen met een natuurlijk bewegingspatroon en stimuleren daardoor een verbetering van de houding en het bewegingspatroon in het dagelijks leven. (tijdelijk niet gegeven)

 

 

 

Yin yoga 


In een Yin yogales ligt de nadruk op ‘slowing down’: zachtheid en mildheid voor jezelf. Yin yoga geeft je de kans om je grenzen te verkennen en is geschikt voor beginners en gevorderde yogabeoefenaars.

Een Yin yogales gaat over stretchen. De oefeningen zijn zacht en ontspannend en je blijft lang in eenzelfde houding zodat je goed kunt observeren wat er met je lichaam gebeurt. Het is een zachte vorm van yoga daar de poses statisch zijn en lang worden aangehouden. De houdingen vergen wel een fysieke en mentale inspanning door de diepe stretch die in de dieperliggende weefsels (zoals ligamenten, kraakbeen, fascia) wordt gebracht.

Yin Yoga is ideaal voor wie wil werken aan een soepel lichaam zonder hard op de spieren te werken, dit alles op een meditatieve manier.

Bij Yin yoga gebruik je niet je spieren om in een houding te komen, maar laat je de zwaartekracht zijn werk doen.

Er is reeds bewezen dat topsporters (vooral hardlopers) baat hebben bij deze vorm van yoga omdat de gewrichten in die mate getraind worden zodat minder blessures optreden en het herstel na een blessure aanzienlijk sneller verloopt.

Daarnaast wordt Yin yoga vaak, naast reguliere medische behandelingen, als aanvullend programma aangeboden aan mensen die bijvoorbeeld geconfronteerd worden met: fibromyalgie, spasmofilie, reuma, anorexia, chronische pijn, chronische vermoeidheid, burn-out, stress, depressie, hoge bloeddruk, revalidatie en preventie van (sport)blessures. 
Een boeiende ervaring voor alle gejaagde westerlingen!

 

 

 

 

Slow Flow Yoga


In de slow flowlessen bewegen we op het ritme van de ademhaling van de ene naar de andere yogapose. We werken naar bepaalde houdingen toe waarbij we, op een milde manier, actievere en meer inspannende poses, afwisselen met ontspanning. Elke les is creatief en doordacht opgebouwd om ervoor te zorgen dat je een sterker, flexibeler lichaam krijgt, minder stress en meer balans in je leven. Er is ruimte om jezelf uit te dagen maar de eigen grenzen worden gerespecteerd doordat er verschillende opties worden aangeboden. Het ritme is rustig, geschikt voor beginners die op zoek zijn naar een sterkere gezondheid op een plezierige en leuke manier. 

 

 

 

 

 

 

 

Pilates

Dit is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core-stability. Met 'core' wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen.

 

 

Bootcamp


Bij een bootcamp ligt de focus op spierversterkende oefeningen. Een les bestaat uit een circuit van verschillende oefeningen die het hele lichaam aan het werk zetten. Zowel benen, core als bovenlichaam worden aangepakt met krachtoefeningen, waardoor je gaandeweg steeds sterker wordt. In een bootcamp wordt naast oefeningen op lichaamsgewicht ook gebruik gemaakt van diverse trainingsmaterialen zoals kettlebells, dumbells, resistance bands en dergelijke.

 

 

 

 

Man body armour


Deze les is specifiek voor mannen. In deze lessen gaan we werken op de basis van elke ‘mover’.  We gebruiken met opzet niet de term ‘sporter’ omdat we graag elke persoon aanspreken die graag beweegt.  Op basis van proprioceptie, flexibiliteits- en krachtoefeningen kunnen we zo elk gewricht afzonderlijk gaan aansterken. Ook komen er enkele skills aan bod en dagen we onszelf uit om nieuwe dingen te ontdekken met en van ons eigen lichaam. We maken gebruik van kettlebells, elastieken en vooral het eigen lichaamsgewicht  om de juiste belasting te krijgen.

 

 

 

 

Girl power


Deze lessen hebben dezelfde inhoud als die van de Body Armour.  Het enige verschil hier is dat de les enkel met vrouwen doorgaat.

In deze lessen gaan we werken op de basis van elke ‘mover’.  We gebruiken met opzet niet de term ‘sporter’ omdat we graag elke persoon aanspreken die graag beweegt.  Op basis van proprioceptie, flexibiliteits- en krachtoefeningen kunnen we zo elk gewricht afzonderlijk gaan aansterken. Ook komen er enkele skills aan bod en dagen we onszelf uit om nieuwe dingen te ontdekken met en van ons eigen lichaam. We maken gebruik van kettlebells, elastieken en vooral het eigen lichaamsgewicht  om de juiste belasting te krijgen.

 

 

Running with Flow

 

Begin met lopen! Hou je lichaam fit en beweeg voldoende.  Met deze lessenreeks wordt je klaargestoomd met looptechnieken en loopschema’s om zo het lopen comfortabel en klachtenvrij te krijgen en te houden. 

Deze lessen kunnen enkel met loopabonnement gevolgd worden.  En dit kost 75 euro per jaar.

 

 

 

Praktische info


De prijs van een groepsles bedraagt 12,50 euro per beurt en 100 euro voor een tienbeurtenkaart. Alle lessen kunnen per sessie geboekt worden en kunnen met de tienbeurtenkaart gecombineerd worden. De tienbeurtenkaart is zes maanden geldig.

Inschrijven voor elke sessie is vereist. De eerste sessie mag je naar het onthaal van Flow komen (rechterdeur) en cash of met Bancontact betalen. Vervolgens krijg je een e-mail met een link om je account aan te maken. Vanuit dit account kan je afspraken zelf maken en tot 24u op voorhand annuleren. Als je de dag zelf annuleert kan de les aangerekend worden.
Als je al een beurtenkaart hebt, mag je in de wachtzaal wachten of naar het zaaltje komen (linkerdeur).


Als het weer het toelaat, gaan de lessen buiten door.  Dan mag je via het onthaal van Flow rechtstreeks naar de tuin komen. 

 

De lessen zullen vanaf juni enkel doorgaan vanaf drie inschrijvingen. Indien er geen drie deelnemers zijn, zullen andere deelnemers persoonlijk op de hoogte gebracht worden.

 

De deelnemers zijn niet automatisch verzekerd voor ongevallen tijdens de les. Wil je je hiervoor verzekeren, dan kan dat voor tien euro per twaalf maanden. Dit moet je ook bij het afrekenen van je beurtenkaart vermelden.

Planning

Maandag

Slow Flow Yoga: 
19u30 - 20u30

Girl power:

20u30 - 21u30

Dinsdag

 

Clinical Pilates:

19u-20u

 

Bootcamp:

20u15 - 21u15

Woensdag

Yin Yoga: 

18u30 - 19u30

19u45 - 20u45

Men Body Armour: 
21u - 22u

Running with Flow:

20u45-21u45

Donderdag

Pilates:

19u - 20u

Bootcamp: 
20u15 - 21u15

Vrijdag

Clinical Pilates: 
9u15 - 10u15

Zaterdag

-