Contact

Gellenberg 4, 3210 Lubbeek

​​+32 (0)479 72 47 51

info@flowlubbeek.be

Flow is telefonisch bereikbaar tussen 12u en 13u. Indien je op een ander tijdstip belt, kan je een voicemail achterlaten.

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

Flow  -  Algemene voorwaarden - # Straf werk van De Websters

KINESITHERAPIE

Manuele therapie


Bij Flow Lubbeek leggen we tijdens manuele therapie de focus op pijnklachten van  gewrichten, pezen, ligamenten en spieren. Vaak ligt een bewegings- en/of functiestoornis - bijvoorbeeld het vastzitten van het enkelgewricht - aan de basis van deze klachten.

Via een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek gaat de therapeut op zoek naar deze stoornissen.  De behandeling bestaat uit volgende technieken, met de handen uitgevoerd: 

 • Mobilisaties

 • Manipulaties

 • Weke-delen technieken: dwarse rekkingen, triggerpointbehandeling, fascia losmaken

Dit wordt aangevuld met een op maat gemaakt oefenschema ter verbetering van de mobiliteit, houding en/of stabiliteit. 

Sportkinesitherapie


Flow Lubbeek begeleidt sporters van alle niveau's na een sportblessure of trauma opnieuw zo snel mogelijk naar hun grootste potentieel. 

Om een zo optimaal mogelijke revalidatie en langetermijnoplossing te bekomen, werken we bij Flow in een multidisciplinair kader. Vanuit een centraal dossier passen we indien nodig zowel  manuele therapie, oefentherapie (stabilisatie training, core stability) als osteopathie toe. 

Vaak zijn stoornissen in het ‘bewegen’ de oorzaak van het ontstaan van klachten.  De therapeut zoekt naar de oorsprong van het probleem door nauwkeurig de bewegingstechniek van de sporter te analyseren.  Op basis hiervan zal hij een oefenschema opstellen gericht op de verbetering van mobiliteit, stabiliteit, spierlengte en/of spierkracht om zo tot een klachtenvrije techniek te komen. 

Ook ter preventie van blessures is er de mogelijkheid om een houdings- en bewegingsanalyse en aangepast oefenprogramma op te maken.


Pre- en postnatale behandeling


Pre- en postnatale kinesitherapie helpt het lichaam in conditie te houden tijdens de zwangerschap, het voor te bereiden op de bevalling en het herstel na de bevalling te versnellen.
Bij elke zwangerschap heeft de patiënte recht op negen sessies pre- en postnatale kinesitherapie.  Deze kunnen naar eigen behoeften verdeeld worden voor en na de bevalling. 

Prenatale   kinesitherapie bestaat uit het volgen van een aantal sessies met oefeningen en tips voor het verlichten van klachten (bv. gezwollen ledematen, bekkeninstabiliteit, ruglast). Het lichaam wordt zo optimaal voorbereid op de verdere maanden van de zwangerschap.   Het programma bestaat uit houdingsadvies, stretchoefeningen, ademhalingsoefeningen, oefeningen voor bekkenbodem en ontspanningsoefeningen.

Verder worden er ook enkele sessies gegeven (al dan niet met partner rond week 35-36) met informatie over het verloop van de bevalling en  oefeningen en tips die je kan toepassen tijdens de bevalling zelf (perstechnieken, ademhalingstechnieken en houdingen om de weeën op te vangen).  

Na de bevalling is het belangrijk om je lichaam terug in vorm te krijgen.  De postnatale oefeningen zijn vooral gericht op het versterken van de rugspieren, buikspieren en bekkenbodemspieren. Er wordt daarbij ook gewerkt aan het heropbouwen van de conditie. Deze oefeningen kunnen gestart worden vijf à zes weken na de bevalling.
 

Rug- nekscholing 


Ernstige klachten over jouw rug of nek? Onze experts analyseren de houdingen en bewegingen die de klachten versterken en/of veroorzaken.

Vervolgens gaan we jou informeren en de klachten aanpakken. We gaan:

 • Informatie en uitleg geven over de werking van de rug/nek en het ontstaan van klachten

 • Rug/nek belastende houdingen en bewegingen aanpassen

 • Minder belastende buk/tiltechnieken en zithoudingen aanleren

 • Advies geven in ergonomische aanpassingen van de werkplek en/of thuissituatie

 

Deze aanpak helpt niet alleen om de aanwezige klachten op te lossen of te verminderen, maar het werkt ook preventief. De kans om te hervallen in jouw klachten? Die wordt kleiner! 

Dry needling 


Via een speciale techniek met een droge, steriele naald prikken we spieren aan zodat ze zich snel en langdurig ontspannen. In Flow Lubbeek wordt dit vaak toegepast binnen de manuele therapie. 

Dry needling werkt in op bepaalde punten: de zogenaamde ‘triggerpoints’. Dit is een drukpijnlijke plek in een spier die naast lokale drukpijn ook vaak pijn 'op afstand' veroorzaakt. Deze triggerpoints kunnen ontstaan door: 

 • Overbelasting (vb bij computergebruik)

 • Sportblessures

 • Chronisch (door een langdurig verkeerde houding) 

 • Weefselbeschadiging (hernia, meniscusletsel...)

 

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het precies aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Bij langdurige klachten zal de therapeut vaak meerdere spieren behandelen in uw arm of been, alsook de spieren langs de wervelkolom.  

Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste punt wordt aangeprikt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort  'kramp' gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid/stijf aan, maar dat is meestal van korte duur.

Revalidatie fibromyalgie & CVS 


Via nieuw wetenschappelijk inzicht is er meer geweten over hoe chronische pijn door fibromyalgie of CVS ontstaat en wat de rol van de kinesist kan zijn in deze problematiek. Via een uitgebreid vraaggesprek en klinisch onderzoek gaan we op zoek naar een op maat gemaakte behandeling.  Deze kan bestaan uit pijneducatie, stress-management (bv. relaxatie), graded activity en/of oefentherapie.  Elke behandeling start met een vraaggesprek over de evolutie en wordt zo eventueel aangepast.


Taping 


Soms gaat de therapeut gebruik maken van kinesio tape als aanvullende techniek op de behandeling. Het voordeel hiervan is dat de behandeling verder gezet kan worden tot 72 uur na het contact met de therapeut.  Deze tape heeft een ondersteunende functie en gaat het herstelproces versnellen. 

 

Tarieven

 

Eerste behandeling: 35 euro

Vervolgbehandeling: 29 euro