Contact

Gellenberg 4, 3210 Lubbeek

​​+32 (0)479 72 47 51

info@flowlubbeek.be

Flow is telefonisch bereikbaar tussen 12u en 13u. Indien je op een ander tijdstip belt, kan je een voicemail achterlaten.

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Flow  -  Algemene voorwaarden - # Straf werk van De Websters

LOOPBAAN-, TEAM- EN ORGANISATIECOACH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om de zes jaar heb je recht op acht uur loopbaanbegeleiding. Je kan twee pakketten van vier uur direct na elkaar opnemen of met een tussenpauze. De kostprijs bedraagt veertig euro per loopbaancheque bij de VDAB.

 
INDIVIDUEEL

 

Loopbaan- & carrièrecoaching

Loopbaancoaching is een oplossingsgericht traject waarbij we stap voor stap jouw loopbaanvragen aanpakken. Samen gaan we het spinnenweb ontrafelen, knopen doorhakken en stappen in de voor jou goede richting zetten. Een traject waarbij zowel heden, verleden als toekomst centraal staan. Een talentgerichte aanpak staat centraal in dit traject, samen brengen we deze in kaart en zoeken we uit wat dit voor jou betekent en hoe je hiermee aan de slag kan gaan. Loopbaanbegeleiding vormt op die manier het antwoord op vele loopbaanvragen en brengt ook vaak de nodige rust en duidelijkheid bij burn-out. In het kader van burn-out komen we op twee sporen nl. dit van de loopbaanvraag en dit van de psychologisch consulent waarbij we dieperliggende elementen in kaart gaan brengen, de rode draad terug zichtbaar gaan maken, de nodige rust en afstand gaan vinden om zo tot nieuwe perspectieven te komen. Het is een coaching waarbij modellen uit verschillende disciplines in de gesprekken gehanteerd worden om op maat van de vraag en  in functie van de klant een passende begeleiding te kunnen aanbieden.

Kom ik in aanmerking voor loopbaancheques?

 

Als werknemer, ambtenaar of zelfstandige, kan je elke 6 jaar 8 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques. Via loopbaancheques betaal je maar 40 euro voor 4 uur loopbaanbegeleiding. Wanneer kom je in aanmerking voor loopbaancheques? 

Voorwaarden :

Om in aanmerking te komen moet je aanvraag aan deze vijf voorwaarden voldoen:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel. 

  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer, ambtenaar of zelfstandige.

  • Je werkte in de laatste twee jaar minimum een jaar

  • Je hebt in de voorbije 6 jaar de 2 loopbaancheques nog niet opgebruikt.

  • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend opleidingscentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen. Een loopbaancentrum mag geen loopbaanbegeleiding met loopbaancheques aanbieden in een andere taal. 

 

Uitzonderingen :

Vier uitzonderingen waarbij je toch in aanmerking komt. 

Uitzondering 1: woon je niet in Vlaanderen of Brussel, dan heb je onder bepaalde voorwaarden toch recht op loopbaanbegeleiding. 

Uitzondering 2: bepaalde specifieke situaties worden gelijkgesteld aan 'werken als werknemer of zelfstandige'. Bevind je je in zo'n situatie, dan heb je ook recht op loopbaanbegeleiding. We geven hieronder enkele voorbeelden. ​

  • Ben je in brugpensioen, dan kom je níet in aanmerking.

Uitzondering 3: werk je op het moment van je aanvraag als uitzendkracht? Dan heb je ook recht op loopbaanbegeleiding, op voorwaarde dat je gedurende de laatste twee jaar:

Uitzondering 4: volgde je in de voorbije zes jaar loopbaanbegeleiding en was dit vóór 1/7/2013? Indien je toen minder dan zes uur loopbaanbegeleiding volgde, heb je nu opnieuw recht op loopbaanbegeleiding.

 

Bron: https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/wie

Traject van vier tot acht uur (met en zonder loopbaancheques mogelijk)

 

1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek

2. Intake en exploreren van de vraag en afstemmen van de aanpak op jouw vraag en persoon

3. TMA: Talent Motivatie Analyse brengt je talenten en onderliggende drijfveren in kaart en maakt de link naar competenties op de arbeidsmarkt

4. Opmaak van een persoonlijk ontwikkelingsplan en actieplan

5. Opvolging na de loopbaanbegeleiding

 

Deze loopbaanbegeleiding wordt aangeboden in samenwerking met Acerta.

 

Studiekeuze & oriëntatie

Ga je studeren en weet je niet goed welke richting uit te gaan? Of ben je net afgestudeerd en weet je niet goed welke richting je wil inslaan met je diploma of hoe je een vliegende start neemt op de arbeidsmarkt?  Neem dan gerust contact met ons op voor een oriëntatietraject of ondersteuning bij het solliciteren. Het oriëntatietraject verloopt deels gelijk met dat van de loopbaanbegeleiding, enkel zonder gebruik van de TMA (Talent Motivatie Analyse).

 

Loopbaancheques zijn niet van toepassing op deze opleiding.

 

Stress, burn-out of bore-out?

Je kampt met enorme stress, je stevent af op of je bent in een burn-out of bore-out beland? Er zijn vele factoren die er effect op hebben, er zijn vele benamingen en veel verschillende betekenissen … Hoe pakken we het aan? En hoe ziet zo’n begeleiding er dan uit?

 

1. Het herkennen van een duidelijk verschil tussen een burn-out en een bore-out is belangrijk om te komen tot een juiste aanpak. Ook een heldere uitleg waar het juist om gaat is belangrijk als eerste stap naar herstel.

2. We gaan samen het spinnenweb ontrafelen om te ontdekken waar het schoentje wringt. Daarna kunnen we het een naam gaan geven en kijken wat dat voor jou betekent. Want de aanpak verschilt uiteraard van persoon tot persoon.

 

3. Vervolgens gaan we stap  voor stap en in functie van wat bovenstaande twee vragen naar boven brengen, te werk.  Deze aanpak kent, net zoals de andere begeleidingen, geen standaardtraject maar kent wel de volgende algemene stappen: waar gaat het juist om, wat betekent dit voor jou, wat speelt er allemaal mee en hoe gaan we dit stap voor stap aanpakken?

 

Deze begeleiding staat los van de loopbaanbegeleiding en kan niet betaald worden met loopbaancheques.

 

Startende zelfstandige?

Denk je erover na om zelfstandige te worden maar is je concept nog niet helemaal helder of je idee nog niet concreet? Dan helpen wij jou graag verder op weg in het concreet maken van je idee aan de hand van gesprekken.

 

We stellen vervolgens een businessplan op en kunnen je doorverwijzen naar de juiste partners voor een vlotte opstart! Er zijn namelijk zeer veel mogelijkheden en initiatieven omdat de overheid ondernemerschap wil stimuleren. Wij helpen je graag een weg te vinden in het bos der mogelijkheden.

 

Leiderschap

Wie of wat is een goede leider? Wat zijn de rollen van een leidinggevende vandaag en in de toekomst? Een goede leider speelt in op de noden van een organisatie en zijn medewerkers.

 

‘Nieuw leiderschap’ zal niet enkel leiden tot meer productiviteit, performante teams, wendbare medewerkers en een klantgerichte organisatie. Het zal ook leiden tot een daling van absenteïsme, het aantal burn-outs en zal op termijn in een wereld van verandering leiden tot een stabiel en performant geheel.

 

Wat is er nodig om te komen tot ‘nieuw leiderschap’?

 

1. Verkennen van de vraag, de situatie en de context

2. Hoe ziet ‘nieuw leiderschap’ er dan uit in deze context en situatie?

3. Opmaak van een concreet ontwikkelings- en actieplan

 

TEAMCOACHING

Coaching van klantgerichte teams waarin medewerkers worden ingezet en competenties ontwikkeld worden op basis van talenten! We gaan voorbij de klassieke functiebeschrijvingen terug naar de essentie met performante en wendbare teams.  Via een proces- en oplossingsgerichte aanpak, het opmaken van teamdoelen- en charters komen we tot resultaatgerichte teams.

 

In onze aanpak laten wij ons hierbij onder andere inspireren door de procesgerichte aanpak van Schein, de theorie van Laloux en principes die we terugvinden in innovatieve organisaties. Verder bieden wij ook in onze teamcoachings de mogelijkheid om gebruik te maken van de TMA-tool (Talent Motivatie Analyse) in samenwerking met Acerta, die ons toelaat om teamleden in te zetten op hun talenten, te kijken wie welke competenties bezit en voor wie welke competenties eerder makkelijk of moeilijk ontwikkelbaar zijn in de toekomst.

Tarieven

55 euro per uur  voor alle coachings.