OSTEOPATHIE TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

 

Volgens de osteopathie vinden vele aandoeningen hun oorsprong in een gestoorde beweeglijkheid van structuren. De osteopaat stelt zich tot doel de gezondheid van de patiënt te herstellen, te optimaliseren of te onderhouden. Dit doet hij door het organisme als één geheel te beschouwen, waarbij lichamelijke en psychische factoren met elkaar verweven zijn. De osteopaat tracht het bewegingsverlies van alle structuren te herstellen om zo de zelfgenezende mechanismen van het lichaam te stimuleren.


HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING?

Tijdens de eerste consultatie overlopen we de klachten en zal de osteopaat doelgerichte vragen stellen. Vervolgens voeren we tests uit die meer duidelijkheid bieden over de aard en de intensiteit van jouw probleem.


Onderzoek en behandeling lopen vaak in elkaar over. Verschillende structuren zullen getest worden en, indien er zich een probleem voordoet, onmiddellijk behandeld worden. Naast het behandelen van de plaats waar de pijn zich voordoet, zullen vaak ook andere regio’s behandeld worden die een (oorzakelijk) verband kunnen hebben.


Ter hoogte van het bewegingsapparaat voert de osteopaat manipulaties uit. Zowel High Velocity- technieken als de zachte Soft Tissue-technieken kunnen toegepast worden. De ingewanden worden door orgaan manipulaties gestimuleerd in hun functie. Door de manuele bewerking worden op de schedelbotten en verbindingsstructuren microbewerkingen uitgevoerd.


Osteopathie is toegankelijk voor iedereen. Er zijn enkele specifieke doelgroepen die enkel Ann voor zich neemt: zwangere vrouwen, kinderen en baby's.


OSTEOPATHIE VÓÓR DE ZWANGERSCHAP

Vanaf de zwangerschapswens kan een osteopathische behandeling ervoor zorgen dat je lichaam klaar is voor een rustige zwangerschap. Zoals een vogel zijn nestje bouwt, zo moet de moeder haar lichaam voorbereiden op de zwangerschap.


Ook bij vruchtbaarheidsproblemen kan een behandeling een positieve invloed hebben. De baarmoeder is opgehangen in het bekken door middel van ligamenten. Wanneer er op een of andere manier spanningen ontstaan in deze ligamenten, zal dit een invloed hebben op de bloedbevoorrading en dus ook op de gezondheid van de baarmoeder en de omliggende weefsels. Dat heeft dan weer zijn effect op de innesteling van de eicel. In dit opzicht kan ook de vruchtbaarheid positief beïnvloed worden als alle mogelijke spanningen in en rond het bekken losgemaakt worden.


OSTEOPATHIE TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Vanaf de veertiende zwangerschapsweek kan osteopathie verlichting brengen bij allerlei zwangerschapsgerelateerde kwaaltjes zoals lage rugpijn, bekkenklachten, vochtophoping, zware benen, maaglast, moeilijke spijsvertering en hoofdpijn. Door het verhelpen van deze klachten gaat de moeder zich beter voelen, waardoor ook de baby zich beter voelt.


Rond de 36ste week is het voor elke zwangere vrouw aangeraden een behandeling te ondergaan met als doel het lichaam klaar te maken voor een (vlotte) bevalling. Als het lichaam - en meerbepaald het bekken - vlot kunnen blijven bewegen, zal dit een positief effect hebben op de bevalling. Niet enkel voor de moeder maar ook voor het kind!


OSTEOPATHIE NA DE ZWANGERSCHAP

Na de bevalling wordt het lichaam terug in zijn normale toestand hersteld en tracht het terug een evenwicht te vinden. Dit verloopt niet altijd even vlot. Osteopathie kan helpen bij: rug- en bekkenklachten, incontinentieklachten, bevorderen van de borstvoeding en ondersteuning in de behandeling van postnatale depressie.


TARIEVEN

Eerste behandeling: 57euro

Vervolgbehandeling: 47euro


Er is geen voorschrift nodig voor een osteopathiebehandeling. Afhankelijk van ziekenkas zullen er vijf tot zevenbehandelingen per kalenderjaar terugbetaald worden aan 10 tot 12 euro per behandeling.

MAAK EEN AFSPRAAK

Gellenberg 4, Lubbeek    |    Dorpsstraat 47, Lubbeek |+32 (0)479 72 47 51 -  info@flowlubbeek.be

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor details.

OK