OSTEOPATHIE

 

Volgens de osteopathie vinden vele aandoeningen hun oorsprong in een verstoorde beweeglijkheid van structuren. De osteopaat stelt zich tot doel de gezondheid van de patiënt te herstellen, te optimaliseren of te onderhouden. Dit doet hij door het organisme als één geheel te beschouwen, waarbij lichamelijke en psychische factoren met elkaar verweven zijn. De osteopaat tracht het bewegingsverlies van alle structuren te herstellen om zo de zelfgenezende mechanismen van het lichaam te stimuleren.


VERLOOP VAN EEN BEHANDELING

Tijdens de eerste consultatie overlopen we de klachten en zal de osteopaat doelgerichte vragen stellen. Vervolgens voeren we tests uit die meer duidelijkheid bieden over de aard en de intensiteit van jouw probleem.


Onderzoek en behandeling lopen vaak in elkaar over. Verschillende structuren zullen getest worden en, indien er zich een probleem voordoet, onmiddellijk behandeld worden. Naast het behandelen van de plaats waar de pijn zich voordoet, zullen vaak ook andere regio’s behandeld worden die een (oorzakelijk) verband kunnen hebben.

Ter hoogte van het bewegingsapparaat voert de osteopaat manipulaties uit. Zowel High Velocity- technieken als de zachte Soft Tissue-technieken kunnen toegepast worden. De ingewanden worden door orgaan manipulaties gestimuleerd in hun functie. Door de manuele bewerking worden op de schedelbotten en verbindingsstructuren microbewerkingen uitgevoerd.


VOOR WIE?

Osteopathie is toegankelijk voor iedereen. 

Vrouwen met een kinderwens, zwangere vrouwen, kinderen en baby’s, worden uitsluitend door osteopaat Ann behandeld.


TARIEVEN

Eerste behandeling (45 min.): 65 euro

Vervolgbehandeling (30 min.): 51 euro


Er is geen voorschrift nodig voor een osteopathiebehandeling. Afhankelijk van ziekenkas zullen er vijf tot zeven behandelingen per kalenderjaar terugbetaald worden aan 10 tot 12 euro per behandeling.


MAAK EEN AFSPRAAK

Gellenberg 4, Lubbeek    |    Dorpsstraat 47, Lubbeek | +32 (0)479 72 47 51 -  info@flowlubbeek.be

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor details.

OK