YIN YOGA

In een Yin yogales ligt de nadruk op ‘slowing down’, zachtheid en mildheid voor jezelf. Yin yoga geeft je de kans om je grenzen te verkennen en is geschikt voor beginners en gevorderde yogabeoefenaars.


Een Yin yogales gaat over stretchen. De oefeningen zijn zacht en ontspannend en je blijft lang in eenzelfde houding zodat je goed kunt observeren wat er met je lichaam gebeurt. Het is een zachte vorm van yoga daar de poses statisch zijn en lang worden aangehouden. De houdingen vergen een fysieke en mentale inspanning door de diepe stretch die in de dieperliggende weefsels (zoals ligamenten, kraakbeen, fascia) wordt gebracht.


Yin Yoga is ideaal voor wie wil werken aan een soepel lichaam zonder hard op de spieren te werken, dit alles op een meditatieve manier.


Bij Yin yoga gebruik je niet je spieren om in een houding te komen, maar laat je de zwaartekracht zijn werk doen.


Er is reeds bewezen dat topsporters (vooral hardlopers) baat hebben bij deze vorm van yoga omdat de gewrichten in die mate getraind worden zodat er minder blessures optreden en het herstel na een blessure aanzienlijk vlotter verloopt.


Daarnaast wordt Yin yoga vaak, naast reguliere medische behandelingen, als aanvullend programma aangeboden aan mensen die bijvoorbeeld geconfronteerd worden met fibromyalgie, spasmofilie, reuma, anorexia, chronische pijn, chronische vermoeidheid, burn-out, stress, depressie, hoge bloeddruk, revalidatie en preventie van (sport)blessures.

Een boeiende ervaring voor alle gejaagde westerlingen!


woensdagavond van 19:45 u tot 20:45 u


MAAK EEN AFSPRAAK

Gellenberg 4, Lubbeek    |    Dorpsstraat 47, Lubbeek | +32 (0)479 72 47 51 -  info@flowlubbeek.be

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor details.

OK