Onze psychologisch consulent Dominique kan je vooral helpen met klachten als stress en burn-out, chronische pijn, CVS, angst, piekergedachten, slaapproblemen en andere obstakels die je tegenkomt in het leven waardoor het even moeilijk gaat.

Als psychologisch consulent is hij geen klassieke psycholoog, therapeut of psychiater!  Wat is het dan wel? Het is het samen in kaart brengen van de obstakels waar jij tegen aanloopt, het samen ontwarren van het spinnenweb, samen terug de rode draad vinden en stap voor stap vooruitgang maken in jouw keuzes en in jouw leven.

In de gesprekken hanteren we verschillende technieken die afkomstig zijn uit de therapiewereld.  Zo maakt hij onder andere gebruik van ACT (acceptance and commitment therapy). Dit is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van cognitieve gedragstherapie (3e graad). Vaak botsen we in ons leven op allerlei onvermijdelijke hindernissen zoals vervelende gedachten, moeilijke emoties, pijn, angst, piekergedachten, verdriet enzoverder. ACT reikt allerlei hulpmiddelen en technieken aan om daarmee aan de slag te gaan.  Je krijgt concrete tools om aan de slag te gaan met waar je hier en nu last van hebt. ACT is geen praattherapie waar we in het verleden graven, maar is heel praktisch en werkt met concrete technieken en ervaringsgerichte oefeningen waar bijvoorbeeld mindfulness een onderdeel van is. Deze ACT-begeleiding kan ook gecombineerd worden met bewustzijnsoefeningen, yoga, mindfulness en/of meditatie met het 6 weken ‘traject meer veerkracht en minder stress’


Hiernaast hanteren we een oplossingsgerichte visie die zich focust op het positieve, het hier en nu en de toekomst. Samen hoop vinden, dromen en deze omzetten in de realiteit van hier en nu!.


Prijs: 60 euro per uur


MAAK EEN AFSPRAAK

Gellenberg 4, Lubbeek    |    Dorpsstraat 47, Lubbeek |+32 (0)479 72 47 51 -  info@flowlubbeek.be

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor details.

OK